20180108_122838.jpg

Assistente is geen huisarts

Als je klachten hebt of krijgt, is de normale gang van zaken dat je een afspraak maakt bij de huisarts. Je belt de praktijk en vraagt om een afspraak te maken. Het gebeurd steeds vaker dat je dagen moet wachten om aan de beurt te komen voor een gesprek met je huisarts maar dat verschild per gemeente. Ook maak je steeds vaker mee dat de assistent op de stoel van een huisarts gaat zitten en dat kan gevaarlijk zijn.

Laat je goed informeren
Laat je goed informeren

Een assistent is geen huisarts.

Vergeet niet dat een assistent geen huisarts is. Dus laat je niet een diagnose geven, vraag altijd naar het advies vd huisarts. Het schijnt tegenwoordig normaal te zijn dat een assistent een diagnose geeft als je vertelt waar je last van hebt en of wat de klachten zijn.

Ohhh neem maar paracetamol

Dat is wel een dingetje van aandacht. Ik heb het zelf meegemaakt dat er wordt gezegd door de assistente, ” ohhhh neem maar een paracetamol en flink onder de wol” terwijl dat niet eens de juiste aanpak was vanwege een lage of bijna geen afweer. Dus ik bedoel maar. Ik moest dus per direct aan een antibiotica kuur beginnen ivm gevaar voor een longontsteking.

Kijk we weten allemaal dat een huisarts het ook wel eens aan het verkeerde eind kan hebben en dat ze niet kunnen toveren maar als je een afspraak maakt doe dat dan bij de huisarts zelf en laat je niet verleiden een snellere afspraak te hebben bij de assistente.

Dat wil niet zeggen dat

Dat wil niet zeggen dat een assistente niet goed is want voor bijvoorbeeld een wrat weg te laten halen kun je makkelijk even bij de assistente langs of als je een wondje heb aan bijvoorbeeld je hand ook wel.

Dus mijn advies is als je belt voor een afspraak neem de tijd en vraag expliciet naar een gesprek met je huisarts.


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Plaats een reactie

Meer items lezen

Een website laten maken precies zoals je wilt?

Tegenwoordig als startende of ondernemer kun je eenvoudig niet achterblijven bij de concurrent. Ook jij wil op een professionele mannier naar de zakenwereld uitstralen maar

Lelystad Centrum. Feest Halloween

In Lelystad winkelcentrum Gordiaan was het weer een leuk feest. Niet alleen de kermis was aanwezig maar ook viel het Halloween weekend op het juiste

Iblogs kan meer.

Tips en Tricks delen met lezers. Iblogs is een site waar je al lekker kon bloggen. Maar nu is er ook een area ingericht voor

Boodschappen doen bij Aldi Lelystad

Ja boodschappen, doen we allemaal. Meestal doen de meeste mensen de boodschappen op vrijdag of op de zaterdag. Als je op zaterdag de boodschappen zou