img_0968

Medicijnen verdwijnen maar. Apotheek vaker “nee” verkopen.

Het is tegenwoordig ongelofelijk dat als je een recept voorgeschreven krijgt van de huisarts en het recept gaat ophalen bij de apotheek dat je te horen krijgt, “sorry dit is niet leverbaar”. Het lijkt wel of er stap voor stap medicijnen verdwijnen. Maar wat doet dat met de patiënt.

Ongeloof

De familie hoge doorn uit Lelystad heeft daar om de haverklap mee te maken. Meneer hoge doorn is chronische ziek en heeft dagelijks medicijnen nodig en is ook nog eens afhankelijk van bepaalde merken omdat hij anders erge bijwerking heeft. Wanneer mevrouw hoge doorn de medicijnen van haar man vervolgens probeert op te halen bij de apotheek “De Botter” in Lelystad komt het heel vaak voor dat ze niet meer of nauwelijks te leveren zijn.

Is dit een echt een probleem van de Leveranciers?

In Lelystad en niet alleen in Lelystad maar ook andere steden is dit een steeds vaker voorkomend probleem. Even als dat de apothekers maar even gaan bepalen welk merk men dient te nemen van een bepaald soort medicijn en er word gezegd “Nee dat is het zelfde hoor” maar dat kan en heeft ook consequenties juist als men allergieën heeft voor een bepaald merk of medicijn. Waarom? Het moet goedkoper, verzekeraars vergoeden het merk meer? Dit moet stoppen vinden wij. Het word eens tijd dat onze minister hier eens wat aan gaat doen want sinds tijden klagen mensen steeds vaker over het probleem, veel betalen, hoge eigen bijdrage, en weinig kwaliteit als het om zorg gaat.

Boosheid

Ik word erg boos hiervan want Nederland een welvarend land zo als er vaak word gesuggereerd, hoe is het mogelijk. Ook de apothekers moeten eens wat meer de moeite nemen te communiceren met haar patiënten. Het gebeurd ook steeds vaker dat als ik de medicijnen ga halen bij de Apotheek de Botter in Lelystad dat ze weer proberen een ander merk aan te smeren terwijl er in het scherm staat dat dit of dat merk niet mag zijn de Apothekers tegenwoordig ook al dokter? (Aldus Mvr hoge doorn).


Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Plaats een reactie

Meer items lezen

Een website laten maken precies zoals je wilt?

Tegenwoordig als startende of ondernemer kun je eenvoudig niet achterblijven bij de concurrent. Ook jij wil op een professionele mannier naar de zakenwereld uitstralen maar

Lelystad Centrum. Feest Halloween

In Lelystad winkelcentrum Gordiaan was het weer een leuk feest. Niet alleen de kermis was aanwezig maar ook viel het Halloween weekend op het juiste

Iblogs kan meer.

Tips en Tricks delen met lezers. Iblogs is een site waar je al lekker kon bloggen. Maar nu is er ook een area ingericht voor

Boodschappen doen bij Aldi Lelystad

Ja boodschappen, doen we allemaal. Meestal doen de meeste mensen de boodschappen op vrijdag of op de zaterdag. Als je op zaterdag de boodschappen zou