Privacy en Cookiebeleid....

Privacybeleid

Per 25 mei 2018 zullen de nieuwe privacybeleid en cookieregels van de Europese Unie van kracht worden!

Ook  Iblogs past haar privacy,- en cookiebeleid aan om tegemoet te komen aan deze General Data Protection Regulation, ook wel AVG genoemd. Het is belangrijk notie te nemen van deze regels en wij attenderen u erop wat uw rechten zijn.

Wie zijn wij

Ons website-adres is: https://iblogs.nl. Wij zijn een Website waar allerlei informatie items op geplaatst kan worden.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Uit respect voor de privacy van de bezoekers van de website deze website informeren wij u graag over onze privacy,- en cookieverklaring en de wijze waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan en gebruik maken van cookies.

Tijdens uw bezoek aan onze website kunnen door ons persoonlijke gegevens over u worden verkregen, zoals bijvoorbeeld een IP-adres of e-mailadres, naam ook wel “persoonsgegevens” genoemd. Deze persoonsgegevens worden door ons conform de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), en vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) behandeld.

Persoonsgegevens alleen door ons verkregen doordat u deze zelf aan ons heeft verstrekt. Wanneer u van ons een dienst heeft afgenomen of aan ons uw e-mailadres heeft verstrekt, gebruiken wij uw persoonsgegevens om u op de hoogte te houden van en te informeren over onze diensten.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet u voorkomen dat u afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien. Tevens valt ook de locatie van de genomen foto te bepalen met eenvoudig te downloaden software van het internet.

Contactformulieren

Bij het invullen en het verzenden van een Contactformulier, word de informatie gebuikt waaronder IP-adres, uw naam, email adres, datum, tijd en de informatie die u aan ons verstuurd. De informatie van het contactformulier zal niet worden opgeslagen nog gebuikt worden voor reclame doeleinden.

Cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kun u aangeven of we uw naam, e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor het gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account hebt en u logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Waarom gebuikt deze website Cookies

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren.

Alle websites gebruiken tegenwoordig cookies. Bijvoorbeeld om informatie te verzamelen over hoe de website wordt gebruikt. Een cookie kan worden gezien als een klein tekstbestand dat naar het apparaat waarmee u onze website bezoekt wordt gestuurd en opgeslagen bij internetgebruik. Cookies slaan data op en zenden dit terug naar de instantie die de cookies heeft geplaatst.

De cookies die gebruikt worden op deze website zijn:

Strikt noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn noodzakelijk om de website te bezoeken en maken het voor de gebruiker eenvoudiger om de diensten en tools op onze site te gebruiken.

Functionele cookies

Deze cookies onthouden beslissingen die gebruikers van de website nemen. Bijvoorbeeld de taalkeuze, het type browser etc. Deze cookies zijn volledig anoniem en kunnen niet herleid worden naar individuele gebruikers. Ze worden puur gebruikt voor gebruik van de website.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

We slaan collectieve informatie en statistieken van de bezoekers van deze website op. Bijvoorbeeld welke secties het meest bezocht worden. Deze data helpt ons de website en het gebruikersgemak voor de bezoeker te verbeteren. Ook proberen wij ons door middel van de verkregen informatie beter toe te leggen op uw wensen.

Social media cookies

Dit zijn cookies die het mogelijk maken informatie van onze site te delen op social media kanalen of bijvoorbeeld een LinkedIn-profiel te koppelen bij inschrijving op onze site. De meeste computers accepteren automatisch het gebruik van cookies.

Wanneer het gebruik van cookies niet gewenst is, kan dit uitgeschakeld worden wanneer U voor het eerst op de site komt dan wel in de browser instellingenHierdoor zullen geen gegevens bewaard worden. Dit kan er echter voor zorgen dat niet alle functionaliteiten van de website gebruikt kunnen worden.

Hoe lang we uw data bewaren

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten u heeft over uw data

Indien u een account heeft via deze website site of u heeft reacties achter gelaten, dan kunt u verzoeken om een exportbestand te laten uitdraaien van uw persoonlijke data die we van u hebben verzameld inclusief alle data die u ons opgegeven heeft. U kunt ook verzoeken om de persoonlijke data die we van u hebben te laten verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden. Ook heeft u de mogelijkheid als u een account heeft zelf uw gehele account te verwijderen via uw profiel pagina. Alle data zal van u worden vernietigt. Cookies die over blijven staan bij u lokaal op uw computer en deze kunt u via uw browser zelf eenvoudig verwijderen.

Browser Cookies verwijderen

Cookies zijn eenvoudig te verwijderen via je browser. Hieronder vind je een lijst met de meest gebruikte browsers en een link naar meer uitleg over het verwijderen van cookies:

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden. Wees dus altijd voorzichtig met informatie die u verstrekt via een reactie formulier en plaats nooit persoonlijke informatie over uzelf.

Uw contactinformatie

Via het contactformulier heeft u de mogelijkheid contact op te nemen met ons. U kunt uw vragen stellen en wij zullen u antwoorden via email naar het adres waar ons toestemming voor geeft om berichten heen te sturen.

Aanvullende informatie

Hoe we uw data beveiligen

Wij maken gebruik van SSL verbindingen. Een SSL Certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het geeft vertrouwen. Bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen ‘afluisteren’. Door het certificaat weten ze bovendien dat de gegevens alleen bij de eigenaar terecht zullen komen.

Een SSL-verbinding van een website herken je doordat de URL wordt voorafgegaan aan “https://” in plaats van http://. Veel browsers laten een encrypted verbinding ook zien doordat er een slotje wordt getoond in of bij de adresbalk. Sommige browsers laten zelfs een groene adresbalk zien, indien er een SSL-verbinding actief is. Dit laatste zie je alleen bij de Extended Validation SSL-certificaten.

Welke data lek procedures we geïmplementeerd hebben

Indien er een data lek is geconstateerd zullen wij direct actie ondernemen en u op de hoogte stellen. U zult via email berichten op de hoogte gehouden worden van de gehele situatie.